• Kijk hier voor m'n voortgang in het vliegtraject!

  • zondag, mei 29, 2005

     

    Amerikaans Consulaat

    Afgelopen woensdag één van de belangrijkste papieren geregeld voor m'n Amerika reis. Het visum. M'n vader vond het wel leuk om mee te gaan, dus 's ochtends met z'n tweeën met de trein vertrokken uit Zwolle richting Amsterdam WTC. Iets na 13.00 kwamen we aan en zijn vanaf daar naar het Museumplein gelopen. Na ongeveer een half uurtje kwamen we daar aan, maar aangezien ik de afspraak pas om 14.45 had, hadden we dus nog ruim tijd over. Op het Museumplein is genoeg te beleven dus tijd was zo voorbij. Daarna zijn we richting het Consulaat gegaan, waar ik ook nog een klasgenoot tegenkwam die ook zijn visum ging aanvragen. Na even gewacht te hebben, ging het hek open en mocht ik naar binnen na een uitgebreide security check (hier zal ik maar geen details over geven, ik denk dat George W. Bush dit niet op prijs stelt .

    Eenmaal binnen keek een beambte mijn papieren even na, of alles ingevuld was en of alle papieren aanwezig waren. Daarna werd ik gevraagd even te gaan zitten en na een tijdje werd ik weer opgeroepen om bij een andere balie te komen. Hier werd een kort interview gehouden over wat bijv. het doel van je reis is, waar je heengaat etc. Ook werden hier vingerafdrukken genomen, zodat je meteen ook op die manier in hun bestand staat, gelukkig gaat dit tegenwoordig niet meer met inkt maar digitaal. Uiteindelijk heeft de hele aanvraag maar ongeveer 40 minuten gekost en stond ik rond 15.30 weer buiten.

    En wat doe je daarna als luchtvaartenthousiast als je op Amsterdam WTC staat? Juist, je gaat naar Schiphol. Mooi een tijdje op het Panoramaterras gestaan en daarna lekker bij restaurant "Touch Down" spareribs gegeten. Iets voor 7 uur hebben we daarna weer de trein gepakt om terug te gaan naar huis.

    Via Internet kon ik precies volgen waar de enveloppe met m'n visum was, aangezien het aangetekend wordt verstuurd. Vrijdagochtend was al te zien dat het al in Zwolle was en 's middags werd het al afgeleverd, zeer snel dus, 2 dagen na aanvraag . En zo'n visum is dan niet zo'n stempel zoals je bij de grens krijgt, maar echt een mooie bladzijde in je paspoort met al je visum gegevens en pasfoto. Een echt collectors-item.

    Nu hoef ik me alleen nog maar aan te melden voor de TSA (Transportation Security Administration). Dit is een instantie waar je je als buitenlander moet aanmelden, omdat het volgens de Amerikaanse wet "verboden is vliegtraining te volgen, tenzij aangetoond is dat je geen gevaar bent voor de nationale veiligheid". Hier hoef ik me niet mee te vervelen, aangezien het weer veel gegevens zijn die ik moet uitzoeken en invoeren. Nadat ik de aanvraag bevestigd heb wordt deze verstuurd naar de Sabena Flight Academy die moet bevestigen dat ik inderdaad bij hen training ga volgen, voordat ik toestemming krijg daar vliegtraining te volgen.
    Op zich is het wel logisch al deze maatregelen na 11 september, maar het levert wel erg veel extra werk op.

    Ik zal deze week ook mijn ziektekosten verzekering maar even nakijken, omdat het vertrek nu toch wel dichtbij begint te komen! (nog maar 4 weken). De eerste groep van onze klas vertrekt komende maandag zelfs al richting Deer Valley. Bij deze wens ik hen in ieder geval alvast veel succes!

    Groetjes, Martijn



    << Home

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?