• Kijk hier voor m'n voortgang in het vliegtraject!

  • donderdag, juni 22, 2006

     

    Airbus A310

    Even de situatie op dit moment...

    Een paar dagen geleden kreeg ik een e-mail van de KLS met het "definitieve" rooster voor de Airbus A310 simulator. De bedoeling is dat onze crew (ik en 2 mede-studenten) 11 juli de eerste vlucht zal doen. 4 Juli beginnen we met de CBT (computer based training), dit zijn trainingsprogramma's op de computer om oa. de systemen van de A310 te leren kennen.

    Vorige week heb ik al de boeken opgehaald, zodat ik alvast kon beginnen met de spullen te bestuderen. Het is namelijk wel erg veel. Het AOM (aircraft operations manual) alleen al bestaat uit 3 mappen, daarnaast kreeg ik nog een FRG (flight crew reference guide) en een KLM BOM (basic operations manual), verder zat er nog materiaal bij van de KLM Route Operations Manual van de vliegvelden waarop we zullen gaan vliegen in de simulator.

    Ik moet zeggen dat het toch wel begint te kriebelen nu ik dit aan het bestuderen ben. Dit is toch het soort vliegtuig waar je de opleiding voor doet, het lijkt me geweldig om dit eindelijk te mogen gaan vliegen! Ook al is het "maar" een simulator .
    Ik denk wel dat het een heel verschil zal zijn met wat ik tot nu toe gewend ben te vliegen, maar dat is wel een leuke uitdaging.

    Tot later!



    << Home

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?